De drie onmisbare app infographics van deze maand

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat sites prachtige infographics maken om het hiaat aan echt nieuws te vullen. Deze maand verschenen er buitengewoon veel infographics over apps, app-ontwikkeling, effectiviteit en optimalisatie van apps. De onderstaande 3 infographics vonden we erg overzichtelijk en nuttig.

Personalisatie van apps

De eerste infographic gaat over personalisatie van apps. Hoewel personalisatie niet meer weg te denken is op websites, wordt personalisatie nog relatief weinig toegepast in apps. De apps die het wel toepassen, hebben daar veel succes mee. Personalisatie kan plaatsvinden op basis van o.a. gebruiker, locatie, tijd en afzender.

Push-notificaties in apps

Elk jaar lanceert Accengage de zogenaamde “Push Notification Benchmark”. Naast actuele cijfers over gebruik van mobiele telefoons en apps gaat de infographic over conversieratio’s en reactie-ratio’s op opt-in berichten. Erg nuttige informatie om bij de hand te hebben als je een app wilt laten ontwikkelen met opt-in functionaliteit.

Retentie, engagement & conversie

De laatste infographic duikt in de wereld van app-retentie, engagement en conversie. De afbeelding toont de gemiddelde acquisitie kosten en manieren om retentie, engagement en conversie te verhogen. Ook focust de infographic op de ideale tijd om iets te delen en ook zij hameren op het belang van personalisatie van apps.

Bron: http://www.accengage.com/benchmark-your-push-notification-opt-in-and-reaction-rates-on-ios-and-android-by-industry-and-country/
Bron: http://info.localytics.com/blog/examples-of-apps-that-nailed-personalized-push-infographic
Bron: https://blog.appboy.com/in-app-conversion-5-tips-infographic/