Drupal 8.1.8 vanaf nu beschikbaar

Versie 8.1.8 van Drupal is vorige week uitgebracht. Het gaat om een patch release die een aantal bugs in Drupal 8 oplost.

Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee o.a. websites kunnen worden gemaakt. In versie 8 staan responsive templates standaard aan, waardoor een website er altijd goed uitziet, onafhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt om hem te bekijken. In Drupal 8 is de overstap van xhtml naar html5 gemaakt, wat onder meer web-apps mogelijk maakt. Verder is de in php geschreven broncode flink opgeschoond en gemoderniseerd en zouden door slimmere caching de prestaties zijn verbeterd. Meer informatie over Drupal 8 vindt u hier.

Versie 8.1.8 bevat een kleine verzameling aan bug fixes. Naast de bug fixes zijn een aantal verbeteringen aangebracht in de documentatie en testomgeving. Een complete lijst met verbeteringen in deze versie in vergelijking met versie 8.1.7 is op deze pagina op drupal.org te vinden.

Drupal 8.1.8 release notes

This is a patch release of Drupal 8 and is ready for use on production sites. See the CHANGELOG.txt for a summary of changes and improvements since the last minor release.Learn more about Drupal 8.

To update Drupal 8, follow the instructions.

This release only contains bug fixes, along with documentation and testing improvements.

Swigle helpt u graag verder als u vragen heeft of meer wilt weten over over Drupal.