drupal logo

drupal biedt de betere webdeveloper veel meer flexibiliteit

Op vele plaatsen op het internet strijden webdevelopers met elkaar over de vraag welk open source platform het meest geschikt is voor snelle realisatie van verschillende typen websites. Voor grotere organisaties en ondernemingen die nu en in de toekomst veel functionaliteit via hun website aan gebruikers willen kunnen aanbieden, denken wij dat Drupal de meeste mogelijkheden en garanties biedt.

Veel van de eerste generatie informatieve websites zijn gebouwd op het open source platform WordPress. Hoewel WordPress in essentie een bloggersplatform is, heeft de actieve developers community er in de loop der jaren veel nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. En omdat een op WordPress gebaseerde site door vrijwel iedereen met een beetje internetkennis vrij eenvoudig in elkaar kan worden gezet, wordt het platform vaak aangeprezen voor situaties die naar onze mening feitelijk om andere oplossingen vragen.

Drupal biedt de betere webdeveloper veel meer flexibiliteit en mogelijkheden om op naar wens van de opdrachtgever specifieke functionaliteit en vormgeving te realiseren. Vooral wanneer een site nu of in de toekomst bezoekers meer interactieve mogelijkheden moet kunnen bieden (berekeningen, bestellingen, geïntegreerde web applicaties, koppelingen met bestaande databases en automatiseringssystemen) dan kunnen opdrachtgever en webdeveloper met Drupal veel meer kanten uit dan met WordPress.

Terwijl WordPress vooral een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem is voor informatieve websites, biedt Drupal de betere webdeveloper een krachtig en flexibel framework waarbinnen hij naast gratis beschikbare open source componenten ook nog allerlei eigen maatwerkoplossingen kan realiseren. Bijkomend voordeel van Drupal is bovendien dat op Drupal gebouwde sites vanwege hun speciale structuur bijzonder goed scoren in de Google zoekmachine.

voorbeeld drupal website

Voor een voorbeeld van een op basis van Drupal door ons gebouwde site met vele interactieve gebruiksmogelijkheden, verwijzen wij graag naar het Astmafonds.

astma fonds website

Swigle ondersteunt de Drupal community en is officieel Drupal Association Organization Member.

Meer weten?

Laat hier uw email adres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

« Terug naar expertise Neem contact op »