magento logo

aankopen via het internet

Volgens recent onderzoek wordt inmiddels 27% van alle aankopen via het internet gedaan. Daarvan wordt 22% aangekocht via webwinkels en 5% rechtstreeks bij de producent of fabrikant. Met de groei van het aantal online transacties (plus 13% in 2011 tot 78 miljoen), zit ook de gerealiseerde omzet nog steeds flink in de lift. In 2011 kwam de teller op een totaal van € 9 miljard omzet waarbij voor 2012 een verdere groei tot € 9,8 miljard totaal wordt verwacht.

Nu webwinkelen een blijvend fenomeen blijkt te zijn en de grotere partijen online inmiddels recordomzetten realiseren, besluiten steeds meer gevestigde merken en MKB-ers om hun bestaande dienstenaanbod uit te breiden met een eigen webwinkel. Het bouwen van een webshop is een klus die lang niet door ieder webbureau kan worden uitgevoerd. Uw bestaande webbouwer zal u geen nee willen verkopen en u op basis van de bestaande relatie altijd een offerte doen. Echter vaak wordt dan een oplossing voorgesteld die voor de webbouwer binnen de bestaande competentie nog vrij eenvoudig te realiseren valt. WordPress is dan de meest voor de hand liggende keuze, omdat veel eerste generatie MKB-sites in het vrij eenvoudig te configureren WordPress publicatieplatform zijn gebouwd. Stelt de klant complexere functionele eisen, dan wordt ontwikkeling van een non-Wordpress webshop regelmatig uitbesteed aan een ZZP-er aan wie vaker ontwikkeling van lastiger te bouwen webapplicaties wordt uitbesteed.

kies een gespecialiseerd webbureau

Met het oog op kwaliteit, flexibiliteit, continuïteit, schaalbaarheid en toekomstige groei is de bouw van een webshop echter in betere handen bij een gespecialiseerd bureau. Zelfs wanneer de shop voor de bezoeker zoveel mogelijk geïntegreerd zou moeten worden binnen de bestaande bedrijfswebsite en om die reden de bestaande webbouwer de meest voor de hand liggende keuze lijkt te zijn. Het bouwen, onderhouden en op termijn verder fijnslijpen van een bedrijfskritische applicatie als een webshop stelt simpelweg andere eisen aan de competentie maar ook aan de continuïteit en onderlinge uitwisselbaarheid van de medewerkers van de webbouwer.

Swigle ontwikkelt webshops bij voorkeur op het open source e-commerce platform Magento. Magento is wereldwijd het grootste en snelst groeiende platform dat alle denkbare functionaliteit aan boord heeft die voor het opzetten en runnen van een webshop nu en in de toekomt zijn vereist. Nieuwe functionaliteiten die zich nu nog moeilijk laten voorzien, maar die in de toekomst door de markt op enig moment worden gewenst, zullen door de grote en actieve community van Magento ontwikkelaars zonder twijfel aan de bestaande set van standaard functionaliteiten worden toegevoegd. Deze komen dan in de vorm van gratis te downloaden plugins beschikbaar voor alle partijen die reeds een Magento webshop hebben draaien.

complexer maatwerk mogelijk

Optioneel kan buiten de veel gebruikte standaard templates naar de wensen van de klant ook een geheel eigen design worden geleverd. Klinkt wellicht logisch, maar kan lang niet door iedere webshopbouwer worden gerealiseerd. Ook kunnen in overleg met de klant als meerwerk alle denkbare (complexere) functionaliteiten van Magento aan de webshop worden toegevoegd.

magento webshop vanaf €1.750

Swigle levert op Magento gebaseerde webshops voor vaste turnkey projectprijzen vanaf € 1.750. Daarvoor mag u het volgende verwachten:

 • Installatie van magento op een webserver
 • Configuratie van de standaard installatie naar invalshoeken als
  • taal
  • door te berekenen verzendkosten
  • btw tarieven
  • toevoegen van logo’s of watermerken aan eigen beeldmateriaal
  • extra attributen bij producten naast prijs, omschrijving, gewicht
 • installatie van een standaard template
 • aanpassen van de vormgeving van standaard templates aan de eigen huisstijl (logo’s en kleurstelling)
 • configuratie van de online betalingsmogelijkheden
 • toevoegen van de voor een goede Google ranking populaire review module voor eerder bediende klanten

Hosting van een Magento webshop kan worden geleverd vanaf € 30 per maand. Voor het activeren van het online betaalsysteem geldt een eenmalige aansluitvergoeding van € 150 en een terugkerende vergoeding van € 30 per maand.

go for the best

Swigle heeft inmiddels al de nodige op Magento gebaseerde webshops opgeleverd. Als referentie verwijzen wij u graag naar www.zaklampen.nl,www.multitools.nl en www.kunstshop.nl.

Zoekt u een website bouwer die echt met u mee wil denken? Die ingewikkelde en bedrijfskritische applicaties kan realiseren met veel gebruikersinteractie? Die stug doorgaat wanneer het voor andere partijen te lastig wordt? Die beseft dat bij webapplicaties de meeste kosten niet opgaan aan de initiële ontwikkeling maar aan de daarop volgende aanpassingen,verbeteringen en onderhoud? Die daarom net even slimmer en beter doordacht probeert te werken dan de meeste andere bureaus? Neem dan nu even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Meer weten over Magento?

Laat hier uw email adres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

« Terug naar expertise Neem contact op »