solr search ontwikkeling

maak uw online bestanden goed doorzoekbaar

Binnen grotere websites kunnen bezoekers de door hun gewenste informatie vinden via een lineair ingerichte menustructuur of via een geïntegreerde zoekfunctionaliteit. Meestal wordt daarbij gebruik gemaakt van het bekende zoekveld van Google site search waar bezoekers de door hun relevant geachte trefwoorden kunnen invoeren.

Wanneer dit gebeurt voor grotere websites waaraan veel bestanden of data zijn gekoppeld, dan leveren zoekopdrachten meestal veel te veel en daarom lang niet altijd relevante resultaten. Ook wordt doorgaans geen rekening gehouden met aanverwante zoektermen.

Wanneer uw site hoge zoekvolumes te verwerken krijgt, waarbij het voor uw organisatie ook echt belangrijk is dat gebruikers zo relevant mogelijke zoekresultaten krijgen gepresenteerd, dan kan Solr wezenlijke voordelen bieden boven Google Site Search. Anders dan Google Site Search biedt Solr veel meer mogelijkheden om te bepalen welke resultaten van belang zijn voor de zoekvraag van gebruikers.

Meer weten over Solr?

Laat hier uw email adres achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Astma Fonds

Integratie van een op Solr gebaseerde zoekfunctionaliteit in uw website is geen eenvoudige klus en kan alleen door specialisten worden gerealiseerd. Als voorbeeld van een door Swigle uitgevoerd Solr project verwijzen wij u graag naar de geavanceerde zoekfunctie binnen het Astmafonds.

We komen graag een keer bij u langs om samen met u te kijken naar de mogelijkheden en voordelen van integratie van Solr search faciliteiten binnen uw eigen webomgeving.

« Terug naar expertise Neem contact op »