Tim Cook is in Nederland! Negen tips voor een eigen app (of mobiele site)

“Zorg dat je niet wordt gedreven door geld maar door het hogere doel: een geweldig product met impact.” Met dat advies verwees Apple-baas Tim Cook gisteren tijdens Startup Fest Europe indirect naar zijn voorganger Steve Jobs. ‘Stay hungry!’ Cook was samen met startupkoningin Neelie Kroes in een overvolle Beurs van Berlage.

De App Store draait inmiddels al een paar jaar op volle toeren, maar volgens Cook zitten apps nog in de beginfase. “Denk aan de grootste uitdagingen, zoals gezondheidszorg. Dat kan veel simpeler en efficiënter, met apps die ook het beste naar boven halen bij doktoren.” Ook in het bedrijfsleven liggen volgens de grote baas van Apple nog veel kansen voor app-makers.

“Beginfase” zegt Cook, maar in de App Store staan inmiddels een slordige 1,5 miljoen apps. Android-gebruikers hebben in de Google Play Store nóg meer keus. Onderzoeksinstituut App Annie becijferde dat de apps op iOS, Android en de kleinere platformen in 2020 waarschijnlijk 89 miljard euro omzet draaien, dus je hebt nog 4 jaar om daar in mee te draaien.

Wil je ook aan slag met een app en zelf een app ontwikkelen of er eentje laten bouwen? Houd dan goed de volgende negen tips in je achterhoofd. Uiteraard helpen we je bij Swigle ook graag verder met je eigen native óf hybride app.

Negen tips voor een eigen app (of mobiele site)

1 Zorg dat je app of site aansluit bij je (visuele) identiteit.

2 Kijk naar de concurrentie. Laat je inspireren door de pluspunten en leer van de fouten.

3 Onderzoek waar je doelgroep zit: op de iPhone, Android of overal? Lees ook: het verschil tussen een web-, native- & hybride apps.

4 Spel de spelregels van diverse appstores.

5 Een goede naam is meer dan het halve werk.

6 Maak een eerlijke, maar aansprekende beschrijving om ervoor te zorgen dat mensen je app daadwerkelijk downloaden.

7 Test de app zelf en met de doelgroep voordat je hem aan de wijde wereld laat zien.

8 Ook apps hebben een houdbaarheidsdatum. Calculeer dus onderhoudswerkzaamheden in voor updates.

9 Trots? Breng hem dan vooral ook buiten de stores onder de aandacht.

Tips afkomstig van: https://www.deondernemer.nl/
Lees ook: Waar moet u aan denken als u een app wilt ontwikkelen?