Swigle lanceerde eind 2014 de compleet vernieuwde website van het Longfonds (voorheen Astma Fonds). De website is gebouwd op het open source CMS Drupal, hierdoor kan het Longfonds haar nieuwe website eenvoudig beheren. Pagina’s aanmaken, menu’s creëren en nieuwe berichten, teksten en plaatjes op de website plaatsen. Het kan nu allemaal in een handomdraai en in een gebruiksvriendelijke omgeving.

Het Longfonds is een Nederlands gezondheidsfonds en een patiëntenorganisatie die voorlichting geeft over astma en COPD, wetenschappelijk onderzoek subsidieert en de zorg verbetert. In januari 2013 veranderde het Astmafonds haar naam en ging het verder als het Longfonds. Het Longfonds heeft ruim 50.000 vrijwilligers en 75 betaalde medewerkers. De patiëntenvereniging heeft circa 44.000 leden. Het fonds heeft het CBF-Keur, een keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. De website van Longfonds trekt ruim 130.000 bezoekers per maand.

Swigle werkte nauw samen met Partout dat de vormgeving voor haar rekening nam. Voor de bouw van de site is gekozen voor het open source CMS Drupal. Drupal is een gedegen systeem dat ook geschikt is voor complexe websites van organisaties met grote bezoekersstromen. Drupal wordt door programmeurs wereldwijd ontwikkeld, ondersteund en onderhouden. Het CMS wordt gebruikt door o.a. Het Witte Huis, Ikea, GroenLinks, McDonalds, War Child, Tesla en ING.

Terwijl de website een totale remake kreeg en daarnaast geschikt werd gemaakt voor mobile devices, met als uitgangspunt ‘tablet-first’, werd de content ook flink uitgebreid. Met de nieuwe release zijn de zogenaamde ‘Zorgstandaarden’ geïntegreerd. De Zorgstandaarden geven patiënten en zorgverleners richtlijnen hoe om te gaan met hun ziekte.

Maatwerk

Swigle was verantwoordelijk voor de volledige technische inrichting, inclusief hosting en bouwde alle maatwerkmodules waaronder

  • een koppeling met de backendsystemen van Longfonds,
  • koppeling met de betaalprovider voor donaties, etc,
  • Inrichting van Solr zoekmachine voor search en
  • bouw en inrichting van de webshop
Bezoek de website van het Longfonds hier.

Nerds’ die normaal Nederlands spreken

We werken graag samen met Swigle, omdat zij snel, flexibel en vakkundig onze technische vraagstukken oplossen. De mensen van Swigle denken mee, toetsen indien nodig en komen met oplossingen waar we soms zelf nog niet aan gedacht hebben. Als Longfonds vinden wij een goede prijs/kwaliteit verhouding heel belangrijk en ook die vinden we bij Swigle. En misschien wel net zo belangrijk, bij Swigle werken ‘nerds’ die normaal Nederlands spreken en dat maakt de samenwerking wel zo prettig.

Online team Longfonds


« Terug naar ons werk Bekijk Longfonds »