Royal Talens heeft Swigle gekozen voor het responsive maken van de huidige meertalige website, royaltalens.com. Royal Talens, fabrikant van wereldbekende fine art merken als Rembrandt, Van Gogh, Amsterdam, Cobra en ArtCreation, is sinds 1899 gevestigd in Apeldoorn en heeft de status ‘koninklijk’ .

Royal Talens heeft een prachtige kleurrijke website, die tot op heden echter niet responsive was. Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Op 21 april 2015 voerde Google een belangrijke update door die inmiddels te boek staat als “Mobilegeddon”. Volgens velen was dit de grootste update die Google ooit heeft uitgevoerd. Een van de resultaten is dat Google mobielvriendelijke websites sinds eind april hoger op de resultatenpagina toont.

Swigle Mobile Converter

Om websites snel responsive te maken ontwikkelde Swigle de Swigle Mobile Converter. Met de Swigle Mobile Converter is het mogelijk om een bestaande site naar een andere weergave te leiden die is geoptimaliseerd voor smartphone en tablet. Dit gebeurt voor de gebruiker ongemerkt en direct op het moment dat de site via een mobiel apparaat wordt bekeken. De integratie met de huidige site is naadloos en eenvoudig. De nieuwe mobiele weergave van de Royal Talens website wordt touch-friendly, kent snelle laadtijden en is (adaptive) ingericht om mobiele doelstellingen te halen.

Met de Mobile Converter is het mogelijk om de elementen die weergegeven moeten worden zelf te bepalen en het is zelfs mogelijk om elementen toe te voegen die de oorspronkelijke site niet heeft, zoals conversie buttons en leadformulieren. Uiteraard is de vormgeving verder volledig in lijn met de huidige site en huisstijl. De mobiele weergave wordt gevoed door het bestaande CMS en er is dus geen nieuwe/separate onderhoudsomgeving nodig. Teksten en plaatjes worden automatisch en direct ververst zodra de site wordt geüpdatet. Bovendien kunnen huidige analytics, Adwords en andere integraties gewoon actief blijven. De URL zal uiteraard ook het hetzelfde zijn als het adres van de site. De responsive site zorgt ervoor dat de site beter wordt gevonden en zorgt daardoor voor meer traffic. Het allerbelangrijkste is dat de gebruiker een betere ervaring heeft.

De kwaliteitsproducten van Royal Talens worden vanuit Apeldoorn naar ruim 80 landen geëxporteerd. Royal Talens heeft verkoop- en distributieorganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Polen, Spanje, Japan en China. Royal Talens is een zelfstandige dochteronderneming van de Japanse Sakura Color Products Corporation. 150 enthousiaste medewerkers, ieder met een eigen specialisme, houden zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van circa 4500 verschillende artikelen voor professionele kunstenaars, creatieve vrijetijdsbesteding en het onderwijs.

Is uw website responsive?

Test met deze handige tool van Google of uw website al mobile friendly (“mobielvriendelijk”) is: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/
Wilt u uw bestaande website ook responsive maken en/of meer informatie over de Swigle Mobile converter? Neem dan contact met ons op voor advies en een afspraak.