Swigle bouwt nieuwe Solarclarity webshop

Ede, 2 januari 2017 – In opdracht van Solarclarity bouwde Swigle een nieuwe meertalige webshop voor de internationale groothandel gespecialiseerd in hoogwaardige zonnestroomproducten. Vanuit het distributiecentrum in Weesp belevert Solarclarity installateurs en wederverkopers in heel Europa en daarbuiten. De webshop vervangt de bestaande klantportal en is een grote uitbereiding op de reeds bestaande website.

Maatwerk modules

De huidige website van Solarclarity is gebouwd in WordPress en de nieuwe webshop is door Swigle ontwikkeld in Magento 2. Magento 2 is de nieuwste versie van de populaire open source webshop-software. Deze versie van Magento ondersteunt onder andere volledig responsive webdesign. Bij de technische realisatie van de webshop is ondermeer gekozen voor een zeer gebruiksvriendelijke navigatie. Swigle heeft verschillende modules en functionaliteiten ontwikkeld en toegevoegd die zorgen voor naadloze data-uitwisselingen tussen front- en backend systemen. 

Het paradepaardje van de webshop is de 3-voudige koppeling tussen 1. de zonnepanelenconfigurator (Solar Monkey), 2. de AFAS-software waarin alle producten, klanten en groothandels zitten en 3. de webshop software. Dit is een krachtige maatwerkmodule waardoor installateurs en wederverkopers snel en eenvoudig het benodigde aantal zonnepanelen kunnen berekenen en deze met een paar klikken, inclusief alle toebehoren, als een kant-en-klare order kunnen bestellen. Deze orders worden vervolgens vanuit de webshop (Magento) terug naar de AFAS-software gestuurd.

De vormgeving van de webshop is volledig in lijn met de bestaande website en is verzorgd door Vertigo 6 uit Arnhem. Swigle heeft deze vormgeving omgezet naar een eigen Magento-thema. De nieuwe webshop is volledig responsive en meertalig. Vooralsnog worden Nederlands en Engels ondersteund, maar door de multi-lingual module zijn daar in de toekomst eenvoudig nieuwe talen aan toe te voegen. Swigle verzorgt ook de hosting van de nieuwe webshop en modules.

Solarclarity is al jaren een snel groeiende en solide onderneming. In 2013 ontving de onderneming een gouden FD Gazelle en in 2014 is zij genomineerd als National Champion in de European Business Awards. In 2016 werd het bedrijf tevens onderscheiden met de TOP BRAND PV AWARD van EuPD Research. Met een team van meer dan 30 medewerkers opereert Solarclarity in meer dan 15 landen wereldwijd.