Swigle Interactive verzorgde de implementatie van nieuwe vormgeving en nieuwe Woocommerce webshop

Redesign Longfonds website en nieuwe webshop nu live

Ede, 22 mei 2017. De website van Longfonds zit vanaf vandaag in een nieuw jasje. Bovendien is de webshop volledig vernieuwd. Swigle Interactive uit Ede verzorgde zowel de implementatie van de nieuwe vormgeving als de migratie naar een Woocommerce webshop.

Nieuwe vormgeving
De website van Longfonds heeft een flinke opfrisbeurt gehad. De site is frisser, duidelijker en overzichtelijker dankzij het nieuwe design. Partout uit Eindhoven was reeds verantwoordelijk voor het design van de vorige Longfonds website en nam ook de redesignwerkzaamheden op zich. Swigle realiseerde de technische implementatie van de vormgeving en ontwikkelde speciaal hiervoor een nieuw Drupal-thema.

Woocommerce webshop
Naast de vormgeving werd de bestaande Drupal commerce webshop vervangen door een WordPress omgeving met Woocommerce. In tegenstelling tot de vorige website staat de nieuwe webshop los van de corporate website. Swigle ontwikkelde SSO koppelingen tussen de website en webshop en ook is het mogelijk om vanuit de Drupal-omgeving naar producten te zoeken in de webshop. Voor de bezoeker van de site, zijn website en webshop daardoor naadloos op elkaar aangesloten. Swigle heeft de complete webshop ontwikkeld en geconfigureerd. Bovendien richtte de ontwikkelclub uit Ede de fulfilment-processen in om de aangeschafte producten daadwerkelijk af te leveren. Alhoewel Swigle normaliter vaak voor Magento voor het realiseren van webshops kiest, bleek WooCommerce in dit geval zeer nauw aan te sluiten bij de wensen van het Longfonds. Voor specifieke functionaliteiten werden maatwerkcomponenten ontwikkeld.

Pragmatische techneuten
“Toen de website en webshop vernieuwd moesten worden, was het logisch dat we daarvoor in zee gingen met Swigle. We werken al heel veel jaar samen met de pragmatische techneuten van Swigle. Ze hebben erg veel kennis en schakelen altijd snel en adequaat”, zegt Marleen de Groot, hoofdredacteur van van Longfonds.nl. “We zijn de tel inmiddels kwijt van het aantal projecten dat we voor Longfonds hebben gedaan”, zegt Jelmer van Dulst, directeur bij Swigle Interactive. “Longfonds is een prachtige organisatie met mooie en diverse projecten waar we altijd met veel plezier aan werken”.

Het Longfonds is een Nederlands gezondheidsfonds en patiëntenorganisatie die voorlichting geeft over onder andere astma en COPD, wetenschappelijk onderzoek subsidieert en de zorg verbetert. Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Het fonds heeft het CBF-Keur, een keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. De website van Longfonds trekt ruim 200.000 bezoekers per maand.